Måla en DC21:a

Frågor om Båtar och modeller.
Questions about boats and modells

Moderator: Lars Lundbladh

Skriv svar
Magnusisaxon
Inlägg: 16
Blev medlem: 19 jun 2015, 19:13

Måla en DC21:a

Inlägg av Magnusisaxon »

Undrar om någon kan hjälpa till med råd. Vår DC21:a behöver målas. Jag har hittat ett färgsystem som verkar bra. Double coat heter färgen. Är den bra?
Har några praktiska frågor också. Ni som målat om er båt, hur gjorde ni med relingslisten? Fick den sitta kvar och maskad med tape?
Tänkte inte ta bort drevskölden när det ska målas. Fungerar det att måla ändå?

// Magnus
Lars Lundbladh
Inlägg: 1500
Blev medlem: 26 jul 2003, 23:46
Ort: Sweden
Kontakt:

Re: Måla en DC21:a

Inlägg av Lars Lundbladh »

Hej,

DeJissel Double coat eller Epifanes sträcklack fungerar utmärkt att lacka med.använd skumgummiroller eller planstrykare av skumgummi. Jag har varit med och lackat en hel båt med Double coat med utmärkt resultat. Enda problemet var att underlaget inte var helt slätspacklat så man såg de grova ojämnheterna efteråt annars var lackerande mycket bra.
Det går givetvis att maska relingsllisten men det kommer att synas på ovansidan så det är klart bäst att ta bort den. Kanske du skall fundera att byta? Parma plast i Norge har passande lister. Efterso. Listen är skruvad behöver den inte värmas men det är bra om det är varmt när den monteras då är den smidigare.
Drevet går bra att maska det kommer förmodligen inte att synas.

http://www.de-ijssel-coatings.se
http://www.epifanes.se/produkter/tvakomponent/
http://www.parmafender.no/kantlister-og-fenderlister/

/Lars
Fjord 900 Dolphin -88 /D6
Ordförande och webmaster i Fjordklubben
Magnusisaxon
Inlägg: 16
Blev medlem: 19 jun 2015, 19:13

Re: Måla en DC21:a

Inlägg av Magnusisaxon »

Tack Lars för ditt svar. Jag ska ägna året åt att småfixa med båten och vid nästa upptagning planera för målningen (åtminstone är det min plan :) Skulle nog som du säger ta bort relingslisten, då det blir snyggast. Alla skruvar och muttrar skrämmer mig dock lite... det kan bli jobbigt om de rostat/ärgat fast.. Kan ju jobba lite under detta år med att byta lite itaget, så när det är dax så vet jag att det blir lite smidigare.
Rutorna tänkte jag också montera bort. Det är lite sprickor som går ut mellan aluminiumramen och däcket, det blir även det lite pill o plock! ;)
Skriv svar